Izrada strategije i restrukturiranje poslovanja

„Samo najmudriji i najgluplji ne mogu se promijeniti.“ Konfucije

 

Brzina kojom se poslovni procesi i potrebe današnjeg tržišta mijenjaju nameću potrebu za konstantnim iznalaženjem novih proizvoda, tržišta i načina poslovanja. Da bi se sve potrebe tržišta mogle zadovoljiti neophodno je da tvrtka kontinuirano mijenja i prilagođava svoju strategiju i ustroj.

 

„Najznačajniji razlog stalnog uspjeha nekih tvrtki su stalne promjene.“ S. Smith

 

Promjene su neophodne kako bi se pratili novi trendovi na tržištu i ciljevi poslovanja. Restrukturiranje nije namjenjeno samo onima koji su u teškoćama. Naprotiv, kontinuitet dobrog poslovanja ovisi koliko se možete nositi s novim trendovima i uvjetima poslovanja te koliko ste spremni na promjene.

Hrvatska je postala dio globalnog tržišta, utjecaj svjetskih trendova sve je veći, a u narednim godinama bit će još izraženiji. Potreba za restrukturiranjem i novim načinima poslovanja svakim danom je sve izraženija.

 

Sub Divo pruža usluge strateškog upravljanja, organizacije i restrukturiranja koji će osigurati pozicioniranje Vaše tvrtke sukladno potrebama tržišta.

 

Povijesna činjenica:

„Strategija se kao izraz pojavljuje još u doba Atene (oko 500. god. prije Krista) gdje je postojalo 10 strategoi koji su predstavljali ratno vijeće. Strategos (general) dolazi iz riječi stratos (vojska) i agein (voditi) što onda doslovno znači umijeće vođenja vojske.

U gotovo isto vrijeme u Aziji nastaje danas poznata knjiga Umijeće ratovanja autora Sun Tzu-a gdje je posebno naglašena važnost minucioznog planiranja te ideal nadvladavanja neprijatelja indirektno, bez borbe, istaknuta je važnost efektivnosti generala (čitaj: menadžera).

U današnjem svijetu svaka tvrtka vodi svoju borbu za uspjehom, priznanjem i konkurentnošću! Bez dobre strategije zasnovane na planiranju svaka bitka bit će osuđena na propast.

Sub Divo d.o.o.

Adresa: Ilica 191B, 10000 Zagreb , Hrvatska
Tel.: 01 2222 774
E-mail: info@subdivo.hr
Mob: 091 203 2970

Novosti


Links