Poslovno savjetovanje

Zašto usluge poslovnih savjetnika?

 

„Kad tražite savjet, razmislite o mogućnosti njegova prihvaćanja.“

 

Poslovni savjetnici posjeduju vještine potrebne pri istraživanju, analizi, komunikaciji i upravljanju promjenama. Sposobni su identificirati probleme, pronaći relevantne podatke, sintetizirati informacije, izraditi prijedloge za poboljšanja, slomiti otpor prema promjenama, prenijeti tehnike upravljanja i pomoći klijentima u učenju na temelju iskustva.

 • Dobiva se pristup specijaliziranim znanjima i najboljim industrijskim praksama

  Poslovni savjetnici imaju jedinstveno znanje i vještine koje poduzeću pomažu da iskoristi nove poslovne prilike.

 • Olakšan je proces promjene

  Većini je menadžera izrazito teško implementirati promjene dok su istovremeno usredotočeni na upravljanje svakodnevnim poslovanjem.

 • Dobiva se mišljenje nepristranog vanjskog promatrača

  Neovisnost od organizacije klijenta i činjenica da nije dio kulture te organizacije poslovnom savjetniku omogućava da stanje sagleda s neovisnog stajališta i bude nepristran u situacijama u kojima to netko iz organizacije nikada ne bi mogao biti.

  Neki menadžeri su uveli stalnu praksu korištenja poslovnih savjetnika za testiranje novih ideja i planova.

 • Učenje kroz proces poslovnog savjetovanja

  Klijenti se mogu obratiti poslovnim savjetnicima ne samo kako bi pronašli rješenje za jedan specifičan problem, već i kako bi iskoristili specijalizirana znanja i metode koje poslovni savjetnici koriste u svom radu (provođenje intervjua, dijagnostika, komunikacija, uvjeravanje, povratne informacije, evaluacija). Savjetodavni zadaci postaju zadaci učenja, unoseći pritom u organizaciju nove kompetencije i pomažući menadžerima i zaposlenicima u učenju iz vlastitog iskustva.

 • Dobivaju se privremene intenzivne profesionalne usluge

  Jedna od prednosti za klijenta leži i u činjenici da on profitira od stručnosti i usluga poslovnog savjetnika, a da pritom ne mora dodati na platnu listu skupog stalnog zaposlenika. Korištenje usluga poslovnog savjetnika omogućava upravi fleksibilnost u upravljanju ljudskim potencijalima i izbjegavanje dugoročnih obveza prema zaposleniku.

 

Detaljnija pojašnjenja o razlozima korištenja usluga poslovnih savjetnika, načinu odabira poslovnih savjetnika, kao i načinu suradnje s poslovnim savjetnicima, možete pročitati na internetskim stranicama Udruge poslovnih savjetnika: http://www.ups-amc.org/download/KakoKoristitiUsluge.pdf

Sub Divo d.o.o.

Adresa: Ilica 191B, 10000 Zagreb , Hrvatska
Tel.: 01 2222 774
E-mail: info@subdivo.hr
Mob: 091 203 2970

Novosti


Links